Lapsen kuntoutumisen Metkut

Meillä on ilo ilmoittaa, että LOOK-hankkeen julkaisu

Lapselle merkityksellinen toiminta kuntoutumisessa – Lapsen Metkut, on nyt valmis!

Löydätte julkaisun täältä: http://metropolia.e-julkaisu.com/lapsen-metkut

Lapsen Metkut – julkaisu sisältää hankkeessa kehitetyt kolme lasten osallistumista ja toimijuutta vahvistavan kuntoutuksen toimintatapaa. Metkujen kehittämisessä on ollut mukana vaativaa lääkinnällistä kuntoutusta saavia lapsia, lasten vanhempia sekä kuntoutuksen ammattilaisia, kaikkiaan yli 400 kehittäjää. Lämmin kiitos kaikille kehittäjäkumppaneille!

——————–

Lapselle merkityksellinen toiminta kuntoutumisessa – lapsen Metkut ovat: Metku-kirja, Metku-neuvottelu ja Metku-muistio. Julkaisu sisältää konkreettisia ohjeita, videoita, valokuvia ja käyttäjien kokemuksia lapsen kuntoutumisen Metkuista.

Lapsen Metkut sopivat kaikille lapsille ja nuorille, joilla on erityisiä tuen tarpeita. Lapsen hyvässä kuntoutuksessa metkuja käyttävät lapsi, perhe ja kuntoutuksen ammattilaiset yhdessä. Mukana voi olla muitakin lapselle tärkeitä ihmisiä.

 Slide1

Metkut on suunniteltu joustaviksi toimintatavoiksi, joita voi soveltaa käytännössä monella tapaa lapsi- ja perhelähtöisesti. Metkuja voi käyttää kertaluontoisesti tai edetä vaiheittain – ensisijaisesti lapsentahtisesti. Metkut vahvistavat lapsen osallistumista ja mahdollistavat voimavaralähtöisen, lapsen, perheen ja ammattilaisten yhteisen oppimisprosessin.

keinussa

Metkuja käyttämällä lapsi, perhe ja ammattilaiset voivat valmistautua lapsen hyvän kuntoutumisprosessin suunnitteluun, toteutukseen ja arviointiin. Ennakointi auttaa tekemään kuntoutumista edistäviä ratkaisuja yhteisen päämäärän suunnassa. Metkut tähtäävät lapsen edun toteutumiseen ja punnintaan lapsen parhaasta.

tytöt meren rannalla

————————————–

LOOK-hankkeen tuloksia, lasten kuntoutuksen ja sote-uudistuksen ajankohtaisia asioita ja lapsen kuntoutumisen Metkuja on esillä hankkeen juhlaseminaarissa ensi syksynä 7.9. Osallistujia on ilmoittautunut jo yli 180. Varasimme Bulevardilta isomman tilan, juhlasalin, niin mukaan mahtuu vielä. Ilmoittautua voit täyttämällä sähköisen lomakkeen: Ilmoittautumislomake

Iloisia hetkiä lapsen kuntoutumisen Metkujen parissa!

legoukko

Ihanaa kesää ja nähdään syyskuussa juhlaseminaarissa!