Metkuista koulutusta

LOOK-hanke on päättynyt, mutta hankkeen tuloksista, Lapsen Metkuista (lapsen-metkut) ja Osallistumisen ekologisesta arvioinnista (Käsikirja) järjestetään koulutusta jatkossakin.

Lapsen kuntoutumisen Metkut ovat uusia työvälineitä lapsen kuntoutumiseen. Metkut vahvistavat lapsen osallistumista merkitykselliseen toimintaan arjessa ja ne ovat suunnattu kaikille erityistä tukea tarvitseville lapsille, heidän perheilleen ja ammattilaisille yhdessä käytettäviksi. Metkujen kehittämiseen osallistui lapsiperheet ja ammattilaiset yhdessä.

Seuraava Metkut- koulutus järjestetään syksyllä 2018 Metropolia Ammattikorkeakoulun tiloissa Helsingissä. Kurkkaa koulutuksen tarkemmat ajankohdat ja lisätietoja koulutuksesta täältä: Uusia työvälineitä lapsen toimintakyvyn tukemiseksi

Metkut- koulutuksen tavoitteena on, että osallistujat oppivat käyttämään ja soveltamaan Metku-välineitä ja Osallistumisen ekologista arviointia lapsen kuntoutumisessa. Koulutuksessa pohditaan välineiden käyttöä yhdessä moniammatillisessa ryhmässä. Välineisiin perehtyminen tapahtuu esimerkkien ja käyttökokemusten avulla. Koulutuksessa voi myös kysyä mieltä askarruttavista asioista ja keskustella sekä teoreettisista että käytännöllisistä näkökulmista.

Lapsen kuntoutumisen Metkuja voivat käyttää kaikki erityistä tukea tarvitsevien lasten kanssa työskentelevät ammattilaiset. Koulutus soveltuu moniammatillisesti kaikille kuntoutusalan, sosiaali- ja terveysalan ammattilaisille ja kasvatuksen ja opetuksen asiantuntijoille. Esimerkiksi sosionomit ja muut päiväkodeissa, kouluissa ja erityistukea tarvitsevien lasten kanssa työskentelevät.

Voit myös kysyä Metku-koulutuksia työpaikallesi tai muulle yhteisölle.

Räätälöimme koulutuksia tai pienempiä infopaketteja osallistujien tarpeiden mukaan. Yhteydenotot: nea.vanska@metropolia.fi

Aurinkoisia talvipäiviä ja iloisia yhteisiä Metkuiluja!